Solberga

Solberga Fruktodling är en 75-årig fruktodling med ca 1500 äppleträd och ett antal päronträd och plommonträd. Fruktodlingen, som anlades av den dåvarande rektorn på Alnarp, utgörs av 4 hektar som ägs av Sydsten. Dalby Gästis arrenderar marken. Odlingen ligger utmed Veberödsvägen mittemot Sydsten och ett stenkast från vackra Knivsåsen och Dalby Stenbrott. Solberga har fått åldras med charm. Träden är sedan länge obesprutade och oklippta. Detta ger en alldeles speciell känsla och mycket goda äpplen.

Av äpplena på Solberga gör vi vår egen äppelmust och från blommor och bin får vi fin honung. Äppelmusten kommer att serveras på Gästis och honungen ingår såklart i matlagningen. Även cider från Solberga hoppas vi få se i sortimentet. Äpplena från Solberga kan ni även njuta av i våra bakverk och äpplepajer.

Tanken med att arrendera Solberga är att kunna erbjuda en fantastisk miljö med äppelodling, grönsaker, rotfrukter, sparris, bär, humle och vinrankor. Här vill vi odla våra grönsaker och drömmer om romantiska vigslar, picknickcafé och stenugnspizzeria med servering under äppleträden. Vi ska också kunna ordna olika evenemang för våra konferensgäster som att skörda grönsaker, bara känna lugnet i fruktträdgården, köra teambuildingövningar, beskära fruktträd m.m.