Middag

En vanlig fråga vi kockar får är vad vi har för inriktning på vår matlagning? Är det husmanskost, franskt, asiatiskt, vegetariskt, ekologiskt, bara skånskt osv? Måste vi ha bara EN inriktning?

Vi älskar att laga mat, äta mat, prata mat, leta råvaror (gärna närproducerade), leva mat, nörda in oss på mat, men be oss inte ha bara en inriktning när vi kan ha hela världens smaker.

Middag på Dalby Gästis

Serveras från fredag kl 17:00, hela lördag & söndag

Helgmeny

Ceviche på hummer & torsk

[äpple, koriander, chili, gurka, yoghurt]

*****

Confiterad anklår

[plommon, coppa, schalottenlök, vita bönor, Cognacssås]

*****

Mille feuille

[päron, vit choklad & stjärnanisganache, mintchoklad]

575:-

Att börja med

Chips med löjrom, crème fraiche & rödlök 165:-
Oliver 65:-
Rotfruktschips & tryffeldipp 65:-
Marconamandlar 75:-
Fläsksvålar & tryffeldipp 75:-
Lufttorkade korvar 75:-

Förrätter

Ceviche på hummer & torsk [äpple, koriander, chili, gurka, yoghurt] 185:-

Rödbeta x 3 [getost, pistage, björnbär] 145:-


Lite större

Dubbel smashburgare [tallegio, rönnbärsketchup, silverlök, ruccola] 225:-

Sillwallenbergare [färska bönor & ärtor, lingon, dill, gräslök, brynt smör] 175:-


Varmrätter

Oxfilé [anklever, haricots verts, toast, tryffelsås] 395:-

Röding [tomat, rökt majsskum, salt citron, manchego, zucchini] 335:-

Schnitzel [picklad spetskål, bakad rotselleri, kantarellsås] 225:-

Kroppkakor [kantareller, björnbärschutney, hasselnötter, Västerbotten, krassevelouté] 295:-

Confiterad anklår [plommon, coppa, schalottenlök, vita bönor, Cognacsås] 285:-

Äggakaka [varmrökt sidfläsk och rörda lingon] 205:-

Mormor Majkens köttbullar [gräddsås, lingon, pressgurka, potatispuré] 195:-


Till våra barn – om de vill äta mindre

Mormor Majkens köttbullar [gräddsås, lingon, pressgurka, potatispuré] 125:-

Äggakaka [varmrökt sidfläsk och rörda lingon] 135:-

Röding [kokt potatis, brynt smör, gurka, tomat, sallad] 165:-

Oxfilé [pommes frites, tryffelsås, gurka, tomat, sallad] 165:-

Smash burgare [pommes frites, majonnäs, gurka, tomat, sallad] 125:-

Dessert: Vaniljglass [kolasås, torkad brownie] 55:-


Sött

Brynt smörglass [varma björnbär, vaniljtuile, citrusgel] 145:-

Mille feuille [päron, vit choklad & stjärnanisganache, mintchoklad] 135:-

Chokladbit [fråga efter kvällens smak] 39:-

VI SERVERAR

LUNCH       MIDDAG      PUBMENY       CATERING