Krögartrion på Dalby Gästis

Vi som längtar efter att bjuda dig på oförglömliga smakupplevelser hos oss är:

AXEL LINNÉR

Jag är kock sedan 30 år tillbaka och älskar kökshantverket. Jag vill gärna göra allt från grunden; stoppa korven, kavla pastan, mata surdegarna och steka gåsen. Gift med Jenny och boendes nästgårds.

JENNY LINNÉR

Numera också en Linnér efter att kärlek uppstod bland grytorna på Bantorget 9 i Lund på 1990-talet. Vi var med och gjorde Bantorget 9 till Lunds bästa restaurang när det begav sig. Efter 25 år i köket tillreder jag gärna det gröna och inspireras av världens alla kök.

JESSICA SUNDSTRÖM

Jag är inte en Linnér men är syster till Jenny. Utbildad inom Hotell och Restaurang och har under de senaste 20 åren jobbat med att arrangera resor, möten, event och kongresser både i Sverige och utomlands. Jag brinner för att skapa relationer, ge bästa servicen och överträffa gästens förväntningar.

Vi som ligger bakom

Vi – Sven och Marita Holmgren. Kärlek sedan vi var 16 år. Tre utflugna barn. Alltid gillat nya spännande projekt. Grundmurat intresse att genomföra. Finner genuin glädje i kultur, konst och gamla byggnader. Detta utgjorde bakgrunden till att vi ”blev med Gästis”. Vi har ingen restaurangerfarenhet och ingen större erfarenhet av kulturhistoriska byggnader. Men, problem är till för att övervinnas och det omöjliga tar bara lite längre tid.

Att – som Sven ha sysslat med affärer och advokatyr hela sitt yrkesverksamma liv och bara haft tid att renovera fem hus på fritiden, eller som Marita, ha lyssnat på andra människors problem och hjälpt dem karriärsplanera och samtidigt ta ett huvudansvar för hemmet och bidra till renoveringarna – har skapat ett sug efter det där lilla extra; det som ger ett större mervärde – att utveckla något utifrån egna visioner och målbilder. Något som inte bara är till för det egna välbefinnandets skull utan som kan skänka glädje även till andra.

Gästisprojektet har genomgått ett antal förändringar och det har även växt i det att de kringliggande byggnaderna numera ingår i helheten. Renoveringen har tagit lång tid och det har varit otroligt många beslut att fatta på vägen. Ett av besluten var att inte tumma på kvaliteten och att göra det mesta så lokalanknutet som möjligt. Det tycker vi att vi lyckats med och pricken över i:et var när vi fick tag i vår underbara och lokalproducerade krögartrio – Jenny, Axel och Jessica. Välkomna!