Vad vill vi?

Vår vision – som vi haft sedan vi köpte Gästis – är att kvarteret runt Dalby Gästis ska vara en levande mötesplats – en destination – en Destination Dalby. Här ska människor mötas, umgås och njuta av god mat, dryck och kulturevenemang i genuin miljö. Bara fantasin sätter gränser för vilka happenings som kan äga rum i Dalbys mysigaste byakvarter.

Kvarteret består av de anrika byggnaderna Dalby Gästis (nuvarande byggnad 1875), Tingshuset (1783), Polishuset (troligen 1876), Rumshotellet (1906) och de vackra utomhusrummen Tingstorget och Tingsparken. Med anor från 1600-talet och även dessförinnan har kvarteret utgjort ett nav i den Skånska rättskipningen – ända till 1957 då Lunds Tingsrätt tog över. Hand i hand med rättskipningen har Dalby Gästis erbjudit ”go mad, myed mad o mad i rättan tid”. Det har alltid ätits och druckits mycket kring tingsställena och Dalby har inte varit ett undantag. Det finns alltså ett stort kulturhistoriskt arv att förvalta.

Du som gäst ska veta att kvalitet och närproducerat är de honnörsord som vi tror på som bas för vår vision. Vi är mycket stolta och glada över att förvalta helheten i det vackra kvarteret.

Varmt välkommen till oss!