Lunch

Lunchen är dagens viktigaste mål. Om du inte äter frukost men om du istället äter en god, balanserad, välkomponerad lunch så behöver du kanske ingen kvällsmat, eller? Såvida du inte tänker inta kvällsmaten på Dalby Gästis förstås!

Lunch på Dalby Gästis

Dagens lunch & vegetariska v. 13 + Påskmeny som serveras från Skärtorsdag

Tisdag: Hackebiff [stekt lök, ägg, betor, cornichons, pepparrot, skysås]

Onsdag: Fiskgryta [tomatsås, rostad aubergine, torkad feta, aioli, dill & brödkrisp]

Vegetariska: Okonomiyaki [pak choi, chilisås, lime & misomajo, tångkaviar, sesam, böngroddar]

145:- inklusive soppa, sallad, bröd, kaffe & sött

13.30-14.30, har vi Late Bird på Dagens och Veckans vegetariska – 125:- inklusive soppa, sallad, bröd, kaffe & sött

Alltid på Gästis

Äggakaka [varmrökt sidfläsk och rörda lingon] 205:-

Mormor Majkens köttbullar [gräddsås, lingon, pressgurka, potatispuré]
1/ 2 125:- 1/1 195:-

Fläsklägg [rosmarin & honungsrostad kålrot, picklat äpple, senap, grillad grädde] 225:-

Hälleflundra [confiterad purjolök, blåmusslor, friterad persilja, västerbottenpuré, vitvinssås] 375:-

Nedan påskmeny serveras Torsdag, Fredag, Lördag & Måndag (söndag endast brunch)

Påsk på Dalby Gästis

Skärtorsdag: Lammfärsbiff [jordärtskocka, parmesan, rostad vitlök, basilikamajonnäs, tomatsky] 145:-

Vegetariska: Okonomiyaki [pak choi, chilisås, lime & misomajo, tångkaviar, sesam, böngroddar]

Långfredag: Rödvinsbräserad oxkind [rökt sidfläsk, champinjoner, tryffelcrème, friterad persilja] 245:-

Påskafton: Dagens fångst [gröna ärtor, räkor, fänkål, brynt ramslökssmör] 245:-

Påskdagen: Påskbrunch – Sittningar 11:00 & 13:30 – 345:-

Annandagpåsk: Tupp [blomkålspuré, dillrostad savojkål, baconkrisp, äpplevinägersås] 245:-

Vegetarisk, fredag, lördag & måndag:

Betor [sotad getost, pocherat ägg, yoghurt, rostade hasselnötter, brynt smör] 195:-

Påsktallrik

Terrin på matjes, päron & gulbeta

Ramslöksgravad lax, picklad gurka, smulad gräddfil & potatiskrisp

Äggroyal, forellrom, picklad lök, friterade nässlor

Betor, ägg, dijon, pepparrot & anjovis

Rimmat rökt lamm, sparris, olivoljecrème, gammel knas

345:-

Påskmeny

Ramslöksgravad lax [äggroyal, forellrom, sparris, potatiskrisp]

Lammrostbiff [betor i svart vitlök & citrontimjan, sotad getost, honungssky]

Rabarber [pistagekaka, vaniljglass, mynta & vit chokladcrème]

565:-

Alltid på Gästis

Äggakaka [varmrökt sidfläsk och rörda lingon]

205:-

Mormor Majkens köttbullar [gräddsås, lingon, pressgurka, potatispuré]

1/ 2 125:- 1/1 195:-

Fläsklägg [rosmarin & honungsrostad kålrot, picklat äpple, senap, grillad grädde]

225:-

Hälleflundra [confiterad purjolök, blåmusslor, friterad persilja, västerbottenpuré, vitvinsås]

375:-

Sos [3 x sill, ost, smör]

1 / 2 145:- 1 /1 205:-

Allergier, fråga efter innehållet i maten, så hjälper vi er!

VI SERVERAR

LUNCH       MIDDAG      PUBMENY       CATERING

lunch1