Maten

Välkomna till vårt moderna Gästis från 1666. Här är det lika viktigt att gåsen, äggakagan och sillen tillreds traditionellt, som att julbordet får en twist.

Här gör vi all mat och allt bak från grunden för att vi tycker att det är så himla kul. Att skapa unika rätter, att stå med händerna i degen, att använda råvaror från runt knuten, att sätta knorr och extra guldkant på det typiskt skånska köket och uppfinna en hel del egna recept med influenser från hela världen – det älskar vi! Vi lagar mat med balanserade smaker, vackra färger och upplägg – välgjorda i all sin enkelhet.

Drycken

På vinhyllan har vi viner från jordens alla hörn med ett litet fokus på naturviner och ekologiska viner. Du kommer även hitta Gästis eget öl, must från Solberga, närproducerade gin – med andra ord, vi jobbar med en mängd producenter och leverantörer av dryck för att plocka fram de bästa smakerna i vår mat och tillfredsställa våra gästers intresse.

Mötet

Efter årets utmaningar med social distans längtar vi mer än någonsin efter fysiska möten där vi ser varandra på riktigt, uppfattar kroppsspråk, glimten i ögat eller räven bakom örat på ett annat sätt än vi gör när vi möts framför skärmen.

På Dalby Gästis vill vi göra allt för att konferensen, festen, ölprovningen, konstrundan, biokvällen, bröllopet eller konserten ska värma dig och dina vänner lite extra.

Med vår mat och dryck vill vi förgylla varje tillfälle till möte. Det mänskliga mötet är oersättligt och vi vill värna om relationsbygge mellan människor från hela världen. Vännerna, arbetslaget, styrelsen, föreningen, bokklubben, kören, familjen, släkten, grannarna – alla konstellationer är välkomna!

Sömnen

Efter en lång festlig supé – tänk dig att bara gå en trappa upp och krypa ner i en skön bäddad säng. Dalby Gästis sängar är oemotståndliga.

Här sover du gott i smakfullt inredda rum med handplockade inredningsdetaljer. Varje rum har eget badrum och två av rummen har tillgång till den stora balkongen som vetter in mot det mysiga Tingstorget.