Middag

En vanlig fråga vi kockar får är vad vi har för inriktning på vår matlagning? Är det husmanskost, franskt, asiatiskt, vegetariskt, ekologiskt, bara skånskt osv? Måste vi ha bara EN inriktning?

Vi älskar att laga mat, äta mat, prata mat, leta råvaror (gärna närproducerade), leva mat, nörda in oss på mat, men be oss inte ha bara en inriktning när vi kan ha hela världens smaker.

Middag på Dalby Gästis

Fredag 20/12 serveras en speciell meny för just denna kvällen.

Ostron fine de clair [rödlöksvinägrett & citron] 35:- styck 385:- dussin

Halstrad anklever [fikonchutney, baconkrisp, rostad pistage, smörstekt toast] 165:-

**********

Moules Frites [vitt vin, schalottenlök, smör, örter, pommes frites, aioli] 275:-

Steak sandwich [flank, karamelliserad lök, tryffelmajo, parmesan, pommes frites] 255:-

Ragu [surkål, cornichons, dijoncrème, kikärter, vitlöksbröd] 225:-

Mac’n’cheese [svamp, blåkornblomst, hasselnötter, granatäpple] 225:- lägg till rökt sidfläsk + 30:-

Kött & ostplatta 255:-

Serveras Lördag & Söndag, 21-22 December, hela dagen

December meny

Tartar på gravad lax [forellrom, gurka, äggula, pepparrot, fänkål]

***

Confiterat fläsklägg [rotfruktspuré, senap, grönkål, gulbetor, äpple & rosmarinsky]

***

Pepparkaksglass [glögginkokta päron, mintchoklad]

525:-

Att börja med

Stilton med pepparkakor 85:-
Chips med löjrom, crème fraiche & rödlök 165:-
Oliver 65:-
Rotfruktschips & tryffeldipp 65:-
Marconamandlar 75:-
Fläsksvålar & tryffeldipp 75:-
Lufttorkade korvar 75:-

Förrätter

Tartar på gravad lax [forellrom, gurka, äggula, pepparrot, fänkål] 175:-

Rostade kastanjer [svart vitlök, shimeji, Granny Smith, svampbuljong] 165:-

SOS [3x sill, ost, smör] 125:-


Varmrätter

Ryggbiff [glaserad lök, hjortronchutney, getostcrème, timjansky] 375:-

Skinnstekt sej [ansjovis, gräddkokt brysselkål, hackat ägg, dill] 275:-

Wellington på svamp [persiljecrêpe, dijon, lökpuré, honung, palsternacka] 295:-

Confiterat fläsklägg [rotfruktspuré, senap, grönkål, gulbetor, äpple & rosmarinsky] 245:-

SOS [3x sill, ost, smör] 195:-

Äggakaka [varmrökt sidfläsk och rörda lingon] 225:-

Mormor Majkens köttbullar [gräddsås, lingon, pressgurka, potatispuré] 195:-


Till våra barn – om de vill äta mindre

Mormor Majkens köttbullar [gräddsås, lingon, pressgurka, potatispuré] 125:-

Äggakaka [varmrökt sidfläsk och rörda lingon] 135:-

Skinnstekt sej [kokt potatis, brynt smör, gurka, tomat, sallad] 145:-

Ryggbiff [pommes frites, skysås, gurka, tomat, sallad] 185:-


Dessert: Vaniljglass [kolasås, torkad brownie] 55:-


Sött

Crema catalana [clementin, rostad mandel, myntasirap] 95:-

Pepparkaksglass [glögginkokta päron, mintchoklad] 125:-

Ris à la Malta [körsbärssås, mandelkrokant] 65:-

Mandelmussla [hjortronsylt, vispad grädde] 55:-

3 x julgodis 45:-

VI SERVERAR

LUNCH       MIDDAG      PUBMENY       CATERING